Aπολογισμός: Η δημοπρασία του αιώνα στην Φινλανδία

24 March of 2014 by

Saga Furs, American Legend και Fur Harvesters πρόσφεραν 6,5 εκ. δέρματα σε αριθμό ρεκόρ αγοραστών (1000), με 100% πωλήσεις και άνοδο τιμών

Με την προσφορά 6,3 εκ, δερμάτων ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα η ’’τριπλή’’ δημοπρασία στις εγκαταστάσεις της SAGA FURS στην Vantaa Φινλανδίας.

Η δημοπρασία Μαρτίου 2014 στο Ελσίνκι δικαιολογημένα χαρακτηρίστηκε ως η δημοπρασία του αιώνα, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία πραγματοποιήθηκε από κοινού μεταξύ τριών δημοπρατηρίων, μία μεγάλη δημοπρασία.

Πρόκειται για μία ιστορική δημοπρασία που προέκυψε μετά από συνεργασία των τριών δημοπρατηρίων που θα έχει φυσικά και συνέχεια στο μέλλον, αφού όπως αποδείχθηκε τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πρόκειται για μια συνεργασία που σκόρπισε αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον, ανοίγοντας τον δρόμο για μία νέα εποχή των διεθνών δημοπρατηρίων.

Στην δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε το διά-στημα 11-21 Μαρτίου μεταξύ του Φιλανδικού δημοπρα-ηρίου Saga Furs, της Β. Αμερικής του Σιάτλ American Legend και του Καναδέζικου Fur Harvesters, η συνολική προσφορά ήταν 6,3 εκ. δέρματα, εκ των οποίων το 1,3 εκ. αλεπούδες και άγρια.

Ο μεγάλος αριθμός προσφοράς δερμάτων αλλά και η απίστευτα τεράστια ποικιλία ήταν τα πλεονεκτήματα της εν λόγω δημοπρασίας στο να προσελκύσουν σχεδόν 1000 αγοραστές (αριθμός ρεκόρ συμμετοχών στην ιστορία δημο-πρατηρίων) από όλες τις αγορές, δίνοντάς τους την μοναδική αυτή ευκαιρία να προμηθευτούν δέρματα όλων των ειδών και ποικιλιών σε ποσότητα, ποιότητα, μέγεθος και χρώμα.

Η συλλογή ήταν τόσο πλούσια σε mink, fox και άγρια δέρματα που και το ένα δημοπρατήριο μπορούσε να συμπληρώσει το άλλο σε διάφορα είδη και ποικιλίες, κάτι που διευκόλυνε σημαντικά τους αγοραστές.

Το κυρίαρχο στοιχείο της δημοπρασίας ήταν ο καθημερινά έντονος ανταγωνισμός και η μεγάλη ζήτηση, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά εξ’ αιτίας των γνωστών συνθηκών.

Από ελληνικής πλευράς η αγοραστική συμπεριφορά ήταν ιδιαίτερα δυναμική, καθώς συμμετείχαν περίπου 100 έλληνες (Καστοριά-Σιάτιστα) κάνοντας επιλεκτικές και σημαντικές αγορές και από τα τρία δημοπρατήρια (κυρίως όμως από SAGA FURS & AMERICAN LEGEND), αποκτώντας παράλληλα και σημαντικά TOP LOT.

Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας ήταν θεαματικά, αφού οι πωλήσεις ήταν 100%, ενώ οι τιμές σε γενικές γραμμές παρουσίασαν άνοδο 10-15% τόσο στα mink όσο και στις αλεπούδες, σε σύγκριση με τις πρόσφατες δημοπρασίες, ενώ οι τιμές σε γενικές γραμμές παρουσίασαν άνοδο 10-15% τόσο στα mink όσο και στις αλεπούδες, σε σύγκριση με τις πρόσφατες δημοπρασίες. Aξίζει να τονιστεί ότι ησυνολική αξία των πωλήσεων μόνο για την Saga Furs δημοπρασία ήταν 238 εκ. ευρώ.

Σε ελληνικά χέρια τα δύο κορυφαία top lot Blackglama males και Females

Στο μεταξύ, κατά τη διαδικασία των top-lot της American Legend, τα δύο κορυφαία πήγαν σε ελληνικά χέρια και συγκεκριμένα σε Καστοριανά, όπως επίσης ακόμη τρία top lot μικρότερης εμβέλειας απέκτησαν 2 Καστοριανές επιχει-ρήσεις.

Συγκεκριμένα, το top-lot Blackglama males εξασφά-λισε η Καστοριανή εταιρεία Planeta Moda (Dubai), ενώ το top-lot Blackglama Females πήρε η εταιρεία Tsoukas Bros & Sons. Επίσης, ηεταιρεία Obsession Furs πήρετο top lot American Legend Palomino females, ενώδύο top lot, το Pastel females καιτο White males απέκτησεηεταιρεία Avanti Furs.

Επίσης, το top lot Saga ® Lumi Royal black F αγοράστηκε από την Σιατιστινή επιχείρηση η οποία εδρεύει στους Αμπελόκηπους Καστοριάς Bourtsos Bross S.A.

Οι διοικήσεις του δημοπρατηρίων SAGA FURS, AME-RICAN LEGEND & FUR HARVESTERS, ευχαριστούν ιδιαίτερα όλους τους αγοραστές-πελάτες τους που έδωσαν δυναμικό παρών, στηρίζοντας την ιστορική αυτή δημοπρασία, καθώς και την προτίμηση στα προϊόντα τους κατά την διάρκεια της δημοπρασίας Μαρτίου και τους εύχεται καλές δουλειές.

Τέλος, η επόμενη δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 26 Μαϊου – 11 Ιουνίου 2014.

Επιπλέον 12 εκ. δέρματα περιμένουν τους αγοραστές στις επόμενες δύο δημοπρασίες του Kopenhagen Fur και της NAFA

Τη… σκυτάλη στις δημοπρασίες θα πάρει λίγες μέρες μετά την Έκθεση Γούνας στην Αθήνα, το δημοπρατήριο του Kopenhagen Fur στη Δανία και συγκεκριμένα το διάστημα 7-14 Απριλίου προσφέροντας συνολικά 7 εκ. δέρματα, ενώ 4,7 εκ. θα προσφέρει το δημοπρατήριο της NAFA το διάστημα 14-19 Μαϊου. Ενδιάμεσα, το διάστημα 24-29 Απριλίου υπάρχει και προγραμματισμένη δημοπρασία από το δημοπρατήριο της Αγ. Πετρούπολης στη Ρωσία, το sojuzpushnina.

source:http://sentra.com.gr/

saga

Previous:

Ισχυρή ζήτηση στα finnraccoon στη δημοπρασία της Saga Furs

Σύνδεσμος Γουνοποιών Προφήτης Ηλίας

Next:

Σύνδεσμος Γουνοποιών Προφήτης Ηλίας – Γιορτή 19-20 Ιουλίου

You may also like

Post a new comment