Φροντίστε τη γούνα σας!

06 June of 2013 by

A model displays a creation as part of DΗ επαγγελματική αποθήκευση της γούνας σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι επιτακτική ανάγκη για να προστατευθούν από τους πιθανούς κινδύνους, όπως τα έντομα, βλάβη από τη θερμότητα, οξείδωση και τη μούχλα. Ειδικά διαμορφωμένοι χώροι αποθήκευσης προσφέρουν εγγυημένη προστασία για την πολύτιμη γούνα σας, διατηρώντας μοναδικές τις ιδιότητές της. Σωστός εξαερισμός, η θερμοκρασία κάτω από 50 βαθμούς Fahrenheit και 50 % υγρασία κάνει για ένα ιδανικό περιβάλλον. Ωστόσο η συμβολή του γουνοποιού στη γούνα δεν τελειώνει εκεί. Η γούνα θα εξεταστεί προσεκτικά προκειμένου να ελέγξει την κατάστασή της και να εντοπίσει τυχόν απαραίτητες επισκευές. Η διαδικασία κλιματισμού είναι εξίσου σημαντική για την γούνα, την εξάλειψη των ακαθαρσιών και επιβλαβών ρύπων. Το δέρμα αναζωογονείται στη συνέχεια με την αποκατάσταση των απαραίτητων ελαίων, χωρίς καμία αλλαγή στη χρώμα, σχήμα ή μέγεθος. Μόλις ολοκληρωθεί η προετοιμασία η γούνα είναι λαμπερή και αποκαθίσταται η λάμψη του χρώματος εξασφαλίζοντας ένα πολύ απαλό και λαμπερό αποτέλεσμα.

Εάν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές συντήρησης με ελάχιστη φροντίδα η γούνα σας θα παραμείνει για αρκετό καιρό σε τέλεια κατάσταση.

7 χρήσιμες συμβουλές

Αποθήκευση 

Η φροντίδα για τη γούνα σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι σημαντική. Μην επιλέξετε ένα κοινό καθαριστήριο για να αποθηκεύσετε την γούνα σας. Η ανάθεση σε έναν ειδικό είναι το ασφαλέστερο. Μόνο ένας ειδικός μπορεί να προσφέρει ένα πραγματικά ασφαλές περιβάλλον αποθήκευσης κάτω από απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες για την αποθήκευση της γούνας. Το πλαστικό δεν επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα και μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα. Επιλέξτε ειδικές σακούλες από ύφασμα τις οποίες ο γουνοποιός σας μπορεί να σας παρέχει.

Καθάρισμα 

Για τον καθαρισμό της γούνας σας μια φορά το χρόνο, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό καθαριστήριο και ποτέ ένα συνηθισμένο καθαριστήριο. Μην επιχειρήσετε να καθαρίσετε μόνοι σας την γούνα σας. Μην επιχειρήσετε να βάλετε σκεβάσματα για τον σκώρο πάνω στην γούνα σας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να κάνετε το έργο ενός επαγγελματία.

Οι συνθήκες φωτισμού

Ελέγξτε το φωτισμό στην περιοχή που θα αφήσετε την γούνα. Υπερβολικός φωτισμός μπορεί να προκαλέσει οξείδωση, ακόμα και αλλαγή χρώματος.

Κρέμασμα

Δημιουργήστε επαρκή χώρο στη ντουλάπα για την γούνα σας, έτσι ώστε το ένδυμα να μην συντρίβεται από τα υπόλοιπα ρούχα. Χρησιμοποιήστε ανθεκτικές με μεγάλους ώμους κρεμάστρες και ποτέ κρεμάστρες από σύρμα.

Υγρασία

Σε περίπτωση που η γούνα σας βραχεί, ανακινήστε την έντονα και κρεμάστε την σε αεριζόμενο καλά μέρος μέχρι να στεγνώσει. Κρατήστε τη γούνα σας μακριά από θερμαντικά σώματα ή άλλες άμεσες πηγές θερμότητας. Μετά την ξήρανση ανακινήστε εκ νέου. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να βουρτσίσετε τη γούνα. Σε σοβαρές περιπτώσεις όπου γούνες βραχούνε αρκετά συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Χημικά

Αποφύγετε κάθε επαφή της γούνας με αρώματα ή σπρέι για τα μαλλιά.

Φυσική φθορά

Μην αμελήσετε την άμεση επισκευή των μικρών ζημιών (σκισίματα κλπ), καθώς αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη περισσότερο δαπανηρών έργων επισκευής στο μέλλον. Ποτέ μην βάζετε καρφίτσες ή άλλα κοσμήματα στην γούνα σας και να αποφεύγετε η χρήση τσάντας στον ώμο όταν φοράτε την γούνα σας.

 

 

 

πηγή: http://www.zisisfurs.gr

Previous:

Υπεγράφη χθες η υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο το »εκθετήριο» γούνας

fur care

Next:

Συντήρηση γούνας

You may also like