Με Labeling (ταυτότητα) τα γουναρικά από 1η Απριλίου 2016 στις χώρες μέλη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης

05 October of 2015 by

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τον Απρίλιο του  2016 στις  χώρες μέλη  της  Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  23 Σεπτεμβρίου  στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας  Γούνας.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προετοιμασία των γουνοποιητικών επιχειρήσεων για το νέο καθεστώς.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της  Ελληνικής Ομοσπονδίας  Γούνας Φαίδων Γκιάτας: «Οι χώρες της Ευρωασιατικής Οικονομικής Ένωσης , προτίθενται να δημιουργήσουν ένα  labeling (ταυτότητα) το οποίο  θα φέρουν πιλοτικά από 1η Απριλίου  2016, όλα τα έτοιμα γουναρικά  τα οποία θα εισάγονται από αυτές.. Στο  labeling θα αναγράφονται  όλα τα στοιχεία του  γουναρικού».

Τη συμφωνία έχουν  ήδη  υπογράψει η Ρωσία, η Λευκορωσία, το Κιργιστάν και η Αρμενία, ενώ αναμένεται να την υπογράψει και το Καζακστάν.

Εισηγητής  στην εκδήλωση ήταν  ο εξωτερικός συνεργάτης  και  τεχνοκράτης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Νίκος Παναγιώτου ο οποίος εξήγησε  ότι  η προεργασία για την εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων έχει ξεκινήσει  εδώ και πολύ καιρό και πως ο λόγος ο οποίος  ώθησε τις  χώρες της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης να προβούν σε αυτά «Είναι  η οικονομική κατάσταση της  Ρωσίας αλλά  και η απώλεια   πόρων καθώς έχει  διαπιστωθεί  ότι το  80% των γουναρικών που εισάγονται στην Ευρασιατική  Οικονομική Ένωση , δεν εισάγονται με το νόμιμο καθεστώς».

Ο κ. Παναγιώτου σημείωσε ακόμη ότι «οι  χώρες της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης θα εφαρμόσουν το σύστημα αυτό πιλοτικά και  σταδιακά θα το επεκτείνουν  στο σύνολο των προϊόντων. Αποτελεί δηλαδή μια προσπάθεια των κυβερνήσεων των  χωρών αυτών, να ελέγξουν  την οικονομική τους  δραστηριότητα  και να τη  φορολογήσουν.

Όμως το γεγονός ότι οι ελληνικές γουνοποιητικές επιχειρήσεις όλο αυτό το  διάστημα ακολουθούν κατά γράμμα τον νόμο και τη νόμιμη διαδικασία , θα τις ενισχύσει ιδιαίτερα έναντι του αθέμιτου  ανταγωνισμού που δέχονται από τρίτες χώρες».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας σκοπεύει να διοργανώσει και άλλες εκδηλώσεις  με στόχο πάντα την ενημέρωση των  γουνοποιών.

 Ελένη Ψωμαδάκη

Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

source : fouit.gr

Previous:

Ανακούφιση γουνοποιητικών επιχειρήσεων για υπουργική απόφαση σχετική με απαλλακτικό από τον ΦΠΑ

Fur Excellence

Next:

Εκδήλωσεις προώθησης της Fur Excellence in Athens, International Fur Fair 2016 σε πόλεις της Ρωσίας από τον ΣΕΓ

You may also like

Post a new comment