Καστοριά: Νέα για την γούνα

23 November of 2015 by

Σε στάση αναμονής οι γουνοποιοί της Καστοριάς ενόψει της νέας  δημοπρατικής σεζόν

Τον δικό τους Γολγοθά βιώνουν εδώ και αρκετό καιρό οι γουνοποιοί της περιοχής μας  καθώς συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διεθνής κρίση στον κλάδο της γούνα ς.

Οι γουνοποιοί μετρούν τις πληγές που άφησε στο πέρασμα της η Ρωσοουκρανική σύρραξη, καθώς οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί ήταν οι κύριοι αγοραστές του προϊόντος, ενώ ευελπιστούν στο άνοιγμα νέων  αγορών.

 Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα συνδικαλιστικά όργανα των γουνοποιών για την παγκόσμια πορεία του κλάδου δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Oι εξαγωγές γουναρικών παρουσιάζουν  μειώσεις της τάξεως του 80% τα δύο τελευταία χρόνια.

Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι  εκτροφείς  γουνοφόρων ζώων καθώς περιμένουν να ξεκινήσει η νέα δημοπρατική  σεζόν για να δουν  πού θα κυμανθούν οι τιμές των γουνοδερμάτων .

Τα βλέμματα των γουνοποιών, πλέον, στρέφονται  στη χειμερινή σεζόν, καθώς ξεκινάνε οι λιανικές πωλήσεις, ωστόσο  δεν βοηθάει ο καιρός.

 

 ΣΕΓ: Πακέτο προσφορών για τη διεθνή έκθεση γούνας  της Αθήνας 

Σημαντική προσφορά του ΣΕΓ σε μια δύσκολή στιγμή για τους γουνοποιούς που αναζητούν νέους αγοραστές και αγορές. Με 6500 ευρώ οι νέοι εκθέτες καλύπτουν το σύνολο σχεδόν της παρουσίας τους σε μια δυναμική έκθεση, προσφορά που περιλαμβάνει έτοιμο περίπτερο, ίχνος εδάφους καθώς και 4 ημέρες διαμονής σε ξενοδοχείο

Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι προς τη θετική κατεύθυνση καθώς δίνουν τη δυνατότητα σε νέους εκθέτες να προσεγγίσουν νέους πελάτες και νέες αγορές

 

 Συνάντηση  με την ΕΟΓ είχαν τα συνδικαλιστικά όργανα  για την  επικείμενη γενική συνέλευση που προτείνει ο ΣΕΓ

«Στόχος του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών ήταν η κινητοποίηση όλων των γουνοποιών για να συζητήσουμε για την κρίσιμότητα της κατάστασης. Δεν μας ενδιαφέρει πως θα ονομαστεί η κινητοποίηση αυτή αρκεί να υπηρετεί αυτή την ανάγκη όλων των γουνοποιών και να προβλέπει ή να οδηγεί σε συγκεκριμένες κινήσεις και ενέργειες», δήλωσε μετά τη συνάντηση στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο πρόεδρος του ΣΕΓ κ. Μήνάς Κουτσουλιώτας .

 

Δώρα Κωτσοπούλου

Από τη “Στήλη των Γουνοποιών”

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

source : fouit.gr

ΕΔΗΚΑ

Previous:

Το νέο Δ.Σ. της ΕΔΗΚΑ

γούνα

Next:

«Η γούνα εκπέμπει SOS» (φωτογραφίες – βίντεο)

You may also like

Post a new comment