Καστοριά:Ο κλάδος της γούνας ανθεί, δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας

18 May of 2013 by

Διπλασιασμό των πωλήσεων της γούνας, σε πάνω από ένα δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας αναφέρουν οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις ανθρώπων του κλάδου, υπογραμμίζοντας , ότι καταγράφονται ιδιαίτερα ευοίωνες οι προοπτικές δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, μέσω των επενδύσεων που γίνονται σε εκτροφεία.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”¨, σήμερα λειτουργούν στην περιοχή 38 εκτροφεία και εντός του 2013 πρόκειται να κάνουν ντεμπούτο άλλα επτά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Συνδέσμου, Φαίδων Γκιάτα, μέχρι τo τέλος του τρέχοντος έτους δεν αποκλείεται να διπλασιαστούν οι φάρμες γουνοφόρων ζώων, φθάνοντας τις 90-100 και εκτοξεύοντας έτσι την παραγωγή προϊόντων γούνας σε σημαντικά πάνω από 500 εκατ. ευρώ, που κυμαίνεται τα τελευταία χρόνια.

Υπογραμμίζει ότι η ελληνική γουνοποιία αγοράζει το 5% – 7% της παγκόσμιας παραγωγής γουνοδερμάτων και διακινεί το 8 – 10% των ετοίμων ενδυμάτων αντίστοιχα, ενώ ο ίδιος, θέλοντας να υπερτονίσει το γεγονός ότι στην Καστοριά και στη Σιάτιστα λειτουργούν καθετοποιημένες μονάδες που παράγουν έτοιμα ενδύματα από γούνα, αναφέρει ότι «υπάρχουν δύο παγκόσμια κέντρα παραγωγής προϊόντων γούνας παγκοσμίως: η Ελλάδα και η Κίνα».
Την Πέμπτη..σε νέο “σπίτι” ξεκινά η 38η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς Στις εγκαταστάσεις του νέου Εκθετηρίου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, έκτασης 13.000 τ.μ, έστησαν ήδη τα περίπτερα τους οι 160 εκθέτες που συμμετέχουν φέτος στην 38η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς (9-12 Μαΐου). Οι εκθέτες προέρχονται από την Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Τουρκία, Αμερική, Πολωνία, Ισπανία, Ρωσία και Καναδά.
Η διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς εκτιμά την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης, δεδομένου ότι μόνο από την Ρωσία εκδήλωσαν ενδιαφέρον και θα επισκεφτούν την έκθεση περισσότεροι από 550 εμπορικοί επισκέπτες. Οι 200 μάλιστα θα καταφθάσουν στην ακριτική πόλη, με ειδικά ναυλωμένες πτήσεις από το διοργανωτή της έκθεσης, τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς. Το πρόγραμμα της 38ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς 2013 είναι πλούσιο και αφορά σε: Fashion Show, που θα γίνει την πρώτη ημέρα έναρξης στις 8.30 το βράδυ, ενώ την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 10 Μαϊου, θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τον γενικό διευθυντή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας, Mark Oaten, με θέμα : « Η γούνα στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο».
Το Σάββατο 11 Μαϊου, θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από τους:πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννη Αποστολίδη, με θέμα : «Συνεταιριστικές Τράπεζες – Αποφασιστικός μηχανισμός στήριξης των ΜΜΕ της Περιφέρειας» και τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Ελληνικής Γούνας, Χαράλαμπο Καραταγλίδη, με θέμα : «Παρουσίαση Ινστιτούτου Ελληνικής Γούνας – Προώθηση λογοτύπου “Greek Fur”».
Υπενθυμίζεται ότι το νέο εκθεσιακό κέντρο του συνδέσμου, κόστισε 3,8 εκατ.ευρώ και αφορά σε κονδύλια που προήλθαν κατά 35% από τον αναπτυξιακό νόμο, ενώ το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από τον σύνδεσμο.

 

Βλέπε: http://www.express.gr

fur sale

Previous:

Ο σύνδεσμος γουνοποιών » Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» για το GALA

Next:

Προβλήματα των γουνεργατών της Δυτικής Μακεδονίας – Ερώτηση από το ΚΚΕ

You may also like