Δυσοίωνα τα μηνύματα του κλάδου γούνας

05 February of 2014 by

 

Στο νέο Εκθεσιακό Κέντρο στην περιοχή του Δισπηλιού πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος η εκδήλωση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, σε μία συμβολική κίνηση για τη συνεχή λειτουργία του χώρου, όχι μόνο την εποχή της Έκθεσης, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Σε αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, συντείνει και η σκέψη της διοίκησης του Συνδέσμου να μεταφέρει εκεί τα γραφεία του οργάνου, αμέσως μετά τη φετινή Έκθεση.

Κύρια αναφορά, άλλωστε, στις δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου, Ηρακλή Καλλισθένη, ήταν ακριβώς το νέο Εκθεσιακό Κέντρο, το οποίο από φέτος θα ανοίξει τις πύλες του, έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην περυσινή διοργάνωση.

«Αυτά τα δύο τελευταία χρόνια, ως Σύνδεσμος Γουνοποιών πήραμε μια μεγάλη απόφαση να κάνουμε ένα νέο, πανέμορφο κτίριο, που θα είναι ένα «στολίδι» για τη Δυτική Μακεδονία. Πιστεύουμε ότι αυτό θα μείνει μόνιμα ως ένα «εργαλείο» για τους γουνοποιούς της Δυτικής Μακεδονίας», επισήμανε ο κ. Καλλισθένης, ευχόμενος για καλή και παραγωγική χρονιά στους γουνοποιούς.

Αναφερόμενος δε, στις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της γούνας, ο πρόεδρος του Σ.Γ.Κ. πάντως, δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος για το 2014, κυρίως εξαιτίας των αλλαγών στις αξίες των γουνοδερμάτων και τη ραγδαία πτώση τιμών που έχει ξεκινήσει να σημειώνεται, με τα πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Κίνα και τον περιορισμό της συμμετοχής των Κινέζων αγοραστών στις δημοπρασίες.

source:ΣΕΝΤΡΑ

fur care

Previous:

Συντήρηση γούνας

fur fair kastoria

Next:

39η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς 2-5/5/2014

You may also like